« Edellinen Kaikki artikkelit Seuraava »

abomics

Yritysten järjestelmien tietoturvallisuus nousee nykyään tämän tästä otsikoihin ja yritykset kantavat huolta järjestelmiensä toimivuudesta ja luotettavuudesta.

Tämä oli tilanne myös geenitesteistä lausuntoja antavan Abomicsin kohdalla, joka halusi varmistua järjestelmiensä ja ennen kaikkea asiakkaidensa tietojensa turvallisuudesta. Samalla yritys halusi ennaltaehkäisevästi hakea esiin mahdollisia ongelmakohtia järjestelmästään liiketoiminnan kansainvälistymistä silmälläpitäen. Taito United testasi Abomicsin web-applikaation ja siihen liittyvien taustajärjestelmän tietoturvan moniulotteisella tietoturvaselvityksellä, jolla varmistettiin järjestelmän toimivuus ja turvallisuus jatkossakin.

 

Genomitieto kaikkien saataville

Abomics Oy on vuonna 2013 perustettu asiantuntijayritys, joka edistää lääketieteellisen tutkimustiedon soveltamista potilashoitoon. Painopisteenä on farmakogenetiikka, eli perinnöllisyyteen sekä lääkkeiden tehoon ja turvallisuuteen asiat ja niihin liittyvän uuden tiedon hyödyntäminen. Perimän vaikutus lääkkeiden tehoon ja turvallisuuteen voi olla hyvinkin suuri ja jopa 90% suomalaisista löytyy jokin geneettinen ominaisuus, jolla on vaikutusta lääkkeiden tehoon tai vaikutuksiin.

Geenitestien tulosten käsittely ja tulkinta on tietointensiivistä toimintaa, jolle on jo todellista kysyntää niin Suomen rajojen sisällä kuin myös kansainvälisillä markkinoilla. Abomics kehittää työkaluja terveysalan ammattilaisten päätöksenteon tueksi, mutta tämän lisäksi yrityksellä on kaksi kuluttajille suunnattua palvelua, Lääkkeeni ja Geenitaltio, joiden tarkoitus on tuoda genomitieto jokaisen saataville, helposti ymmärrettävässä muodossa.

Taidon tekemä tietoturvaselvityksen kohteena olivat Geenitaltio, johon potilaalta tehdyt farmakogeneettiset tiedot voidaan tallentaa rakenteiseen muotoon sekä taustalla oleva järjestelmä, jossa geenitestien tuloksia liikutellaan Abomicsin ja testauslaboratorion välillä.

 

Taito United tietoturvan testaajana

Abomics tilasi tietoturvaselvityksensä Taito Unitedilta, sillä he halusivat ulkopuolisen varmistuksen järjestelmiensä tietoturvalle. Abomicsin Oskari Huiskala kertoo olevansa tyytyväinen Taidolta saamaansa palveluun: “Yhteistyö Taito Unitedin kanssa on toiminut mallikkaasti ja Taidon ote työskentelyyn on ollut hyvin ammattimainen, minkä lisäksi olemme tyytyväisiä projektin lopputulokseen. Nyt voimme olla luottavaisin mielin, että potilastiedot pysyvät suojassa jatkossakin”.

Taidon tekemä tietoturvatarkastus tuo Abomicsille uskottavuutta myös kansainvälisillä kentillä, kun Abomics voi osoittaa ulkomaisille laboratorioille järjestelmiensä tietoturvan olevan kunnossa ja potilastietojen pysyvän salassa.