« Edellinen Kaikki artikkelit Seuraava »

Tuotetiedot haltuun alan yhteisellä järjestelmällä

Olemme mukana toteuttamassa TEHO-hanketta, jossa rakennetaan alan yhteinen järjestelmä rakennusmateriaalien kelpoisuuden ja turvallisuuden dokumentointiin.

TEHO-hanke on Rakennustieto Oy:n operoima kansallinen rakennusteollisuuden, tuotevalmistajien ja kaupan kanssa yhdessä toteutettava kehityshanke.

Hyöty tuoteteollisuudelle on se, että yksittäinen tietojen lähettäminen kymmeniin eri paikkoihin vähenee ja RT tuotetiedon reaaliaikainen rajapinta on yhdistettävissä urakoitsijoiden-, kaupan- ja IT -palveluntuottajien järjestelmiin.

Urakoitsijat säästävät aikaa, kun voivat olla varmoja, että RT tuotetiedosta ladattujen tuotteiden ja dokumenttien tiedot ovat luotettavia. RT tuotetiedosta on helppo etsiä vaatimukset täyttäviä tuotteita kohteisiin.

Suunnittelijat voivat vertailla markkinoilla olevia tuotteita ja rakennuttajat hoitavat vaivattomasti laissa säädetyn kelpoisuuden osoittamisvelvoitteen.

Hankkeiden valmistuessa sisältö saadaan vaivattomasti koottua ”mappeihin” ja käyttäjät sekä rakennuttaja tietävät rakennuksen elinkaaren aikana, mistä talo on tehty, mikä helpottaa huoltoa ja nostaa rakennuksen arvoa.

Lue Lisää: