« Edellinen Kaikki artikkelit Seuraava »

Suomalaisen kulttuurin hyväksi

Kulttuurilahja tuo tukea tarvitsevat ja sitä tarjoavat yhteen uudella konseptilla, jonka kehittämisessä Taito on ollut mukana.

Joulukuussa julkaistu Kulttuurilahja on Kansan Sivistysrahaston perustama uusi palvelu, jossa kuka tahansa voi lahjoittaa erilaisiin kulttuurihankkeisiin. Palvelusta voi myös kuka tahansa hakea tukea kulttuuritapahtumiin ja tukea voi hakea niin pieni toimija kuin myös isompi kulttuurihanke. “Kulttuurilahja on aineeton lahja, jolla tuetaan suomalaista luovuutta. Kulttuurilahja on lahja tieteelle, taiteelle ja kulttuurille. Se antaa jokaiselle suomalaiselle mahdollisuuden tukea suuria ja pieniä tavoitteita ja osallistua kulttuurin ja sivistyksen eteen tehtävään työhön.”

Kulttuurilahjan erityinen hienous piilee hallinnollisten kustannusten puuttumisessa. Lahjoitus menee kokonaisuudessaan lahjoituskohteelle, minkä lisäksi Kansan Sivistysrahasto tukee lahjoitusta 20:llä prosentilla. Käytännössä siis henkilön lahjoittaessa kohteeseen 100 euroa, kohde saa kokonaisuudessaan 120 euroa! Kulttuurilahjan konseptin luomisessa on ollut myös mukana Taidon kanssa samaan yritysperheeseen kuuluva Ratkaisutoimisto Seedi.

Kulttuurilahja on web-palvelu, jonka teknisestä toteutuksesta Taito vastasi. Palvelun mahdollistaa pienten lahjoitusten tekemisen vaivattomasti, mikä on ollut Kulttuurilahjan keskeinen tavoite alusta lähtien. Sivut on toteuttu Wordpress-sisällönhallintajärjestelmällä, johon on lahjoitusten tekemistä varten integroitu Paytrail-maksujärjestelmä.

Voit tutusta Kulttuurilahjaan lisää täältä! Kultturilahja.fi