« Edellinen Kaikki artikkelit Seuraava »

Harrastuneisuus voittaa diplomit

Tulevaisuuden Taitolainen tet-harjoitteluun - “Aloitin Javalla tekemään jotain yksinkertaisia teksti-juttuja. Siitä se sitten lähti”.

Taavetin piti tulla taito Unitedille kesätöihin jo viime vuonna, mutta silloin hänen piti mennä rippikouluun. Nyt syksyllä yhdeksäsluokkalainen Taavetti pääsi onneksi toimistolle tet-harjoitteluun ja ensi kesänä alkavatkin kunnon kesäduunit.

Taavetti aloitti koodaamisen jo neljännellä luokalla. ”Aloitin Javalla tekemään jotain yksinkertaisia teksti-juttuja. Siitä se sitten lähti”, hän kertoo.

Suurimman osan koodauksesta hän on itse oppinut. Kun hän oli harrastanut koodaamista pari vuotta, löytyi Helsingin yliopistolta kurssi Java-pelien koodaamisesta. Sieltä Taavetti poimi koodaamisen avuksi koodikirjastot. Koska ihan kaikkea ei tarvinnut tehdä itse, ne nopeuttivat pelien koodaamista.

Isä kannusti Taavettia kysymään tuttavalta, pääsisikö hän tutustumaan alaan tet-harjoittelun merkeissä. Hänet kutsuttiinkin toimistolle näyttämään omia projektejaan.

”Mutta ei mulla ollut oikein mitään, niin tein kolmessa päivässä semmosen Superman-tyylisen tasohyppelypelin”, Taavetti kertoo. Vakuuttava peli olikin.

”Taavetin peli osoitti, että hän oli päässyt todella pitkälle koodauksen kanssa – pidemmälle kuin monet muut”, Taidon toimitusjohtaja Tuomas kertoo, ”Tietotekniikan ala vaatii harrastuneisuutta vähän niin kuin ammattimuusikotkin tarvitsevat. Harrastusprojektit osoittivat Taavetin osaamisen ja halun oppia aivan eri tavalla kuin työ- tai kouluprojektit osoittavat.”

Hän pääsi Taito Unitedille koodaamaan AR sovellusta, jota käytetään rekrytoinnin tukena. Tet-harjoittelun jälkeen Taavetti palasi koulun penkille raapustelemaan kokeita. Tulevaisuuden suunnitelmissa siintävät lukion ja tietotekniikan alan opinnot sekä tietysti kesätyöt Taito Unitedilla!

”Kyllä mä voisin tämmösessä firmassa olla töissä. Kivaa ja erilaista koodata muiden kanssa. Ja täällä on parempaa safkaa kuin koulussa!” Taavetti naurahtaa.