Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Sandra: Eniten työssä kiehtoo jatkuva oppiminen ja ongelmanratkaisu

Taitolaiset | 22. elokuuta 2024

Kehittäjämme Sandra kertoo jatkuvan oppimisen ja ongelmanratkaisun olevan työnsä suola. Vajaa kolme vuotta sitten Taidolla aloittanut Sandra arvostaa erityisesti Taidon työilmapiiriä ja työn luonnetta. Vapaa-ajalla Sandran löytää joko tallilta tai moottoripyörän selästä.

Henrietta Hörhammer
Henrietta Hörhammer

Head of People & Culture

Miten päädyit Taidolle? Koska tulit taloon? Aloitin Taidolla tammikuussa 2022, eli olen ollut talossa vajaat kolme vuotta. Olin hakemassa alan töitä ja keskustelin asiasta kavereiden kanssa ja yksi kavereistani, joka oli Taidolla töissä, vinkkasi Taidon hakevan lisää koodareita.

Mikä sai sinut tulemaan Taidolle? Minulla oli muutamia eri vaihtoehtoja ja tarjouksia pöydällä, mutta kehuttu työilmapiiri ja työn luonne olivat ratkaisevat tekijät. Halusin työskennellä pienehkössä ja ketterässä yrityksessä. Myös konsultointi kiinnosti, sillä siinä työtehtävät vaihtuvat, vastuualue on laaja, eikä jämähdä paikoilleen. Koen myös, että pienemmässä yrityksessä työn tulos ja merkityksellisyys ovat enemmän esillä kun pääsee pienempien osa-alueiden sijaan ottamaan haltuun laajoja kokonaisuuksia.

Minkälainen on tyypillinen työviikkosi? Työviikkooni kuuluu muutamia palavereja (niin sisäisiä kuin ulkoisia), mutta eniten itsenäistä tekemistä. Pieni osa ajasta menee ajankäytön tehostamiseksi työn suunnitteluun ja organisointiin sekä projektikohtaisesti, että omien projektien välillä. Suurimmaksi osaksi teen kuitenkin perinteistä koodaustyötä.

Tällä hetkellä suurimman osan ajastani vie yksi isompi projekti, jossa työskentelemme tiimissä. Lisäksi minulla on toinen pienempi projekti, jossa toimin yksin ja vastaan kokonaisuudesta projektin teknisenä omistajana. Projektinomistajuuteen kuuluu kehitystyön lisäksi muun muassa asiakaskontaktina oleminen, teknisistä asioista vastaaminen, budjetin ja dokumentaation ylläpito, sekä työtuntien seuranta.

Mikä tekee työstäsi mielekkään? Työni on monipuolista ja kivaa, ja sen kausiluonteisuus sopii minulle hyvin. On hektisiä ja vähemmän hektisiä kausia ja pystyn vaikuttamaan paljon työtehtäviini, sekä suunnittelemaan omaa tekemistäni. Tykkään myös mahdollisuudesta suunnitella työni yhdessä asiakkaan ja tiimin kanssa sen sijaan, että työtehtävät tulisivat suoraan ylempää organisaatiosta. Näin tekeminen pysyy mielekkäänä ja ennen kaikkea tehokkaana. Eniten työssä kuitenkin kiehtoo jatkuva oppiminen ja ongelmanratkaisu – samaa asiaa tulee harvoin tehtyä kahdesti.

Miten kuvailisit Taitoa? Taito on nuorekas ja itseohjautuva yritys, jossa kaikki tekevät töitä hyvässä yhteishengessä. Kaikki haluavat saada asioita aikaan ja pyrkivät parhaaseensa. Työyhteisö on energinen.

Paras taitosi? Opin nopeasti ja minun on helppo mukautua uusiin tilanteisiin. Nautin uusien asioiden kokeilemisesta sekä itseni haastamisesta tarttumalla rohkeasti erilaisiin haasteisiin.

Mitä taitoa haluat kehittää? Useassa projektissa toimivan konsultin ainainen haaste: Haluaisin parantaa kykyäni hallita kontekstin vaihdoksia eri projektien välillä. Kun on useampi projekti samaan aikaan, fokus heittelee herkästi projektista toiseen.

Lisäksi olemme pelailleet Taidon viikoittaisissa lajikokeiluissa tennistä ja padelia. Näissä haluaisin kehittyä ja oppia hallitsemaan mailaa paremmin.

Mitä teet silloin kun et ole töissä? Olen tosi vähän kotona, ja usein menossa joko urheilemassa tai kavereiden kanssa. Tällä hetkellä suurin osa vapaa-ajastani kuluu moottoripyörällä ajellen tai tallilla, jossa käyn 4-5 päivää viikossa. Aloitin ratsastuksen 3-vuotiaana, joten se on luonnollisesti minulle rakkain ja aikaa vievin harrastus.

Recruiting

Henrietta Hörhammer
Henrietta Hörhammer

Head of People & Culture

Lisää luettavaa

Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

Antti Seppänen

+358 50 529 4558myynti@taitounited.fi
  • Taito United LinkedIn tili
  • Taito United Facebook tili
  • Taito United Twitter tili
  • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit