Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Miten Taidolle rekrytoidaan ohjelmistokehittäjiä?

Taitolaiset | 3. maaliskuuta 2025

Haemme jatkuvasti joukkoomme uusia ohjelmistokehittäjiä luomaan tulevaisuuden teknologiaa ja digitaalisia palveluita. Lue tästä blogitekstistä miten rekrytointiprosessimme etenee, millainen Taito on työnantajana sekä miten työhaastatteluun kannattaa valmistautua.

Ilmari Haarala
Ilmari Haarala

Marketing and Communications Specialist

Mahtava työporukka, vapaus vaikuttaa omaan työnkuvaan ja mahdollisuus ottaa projekteissa roolia alusta alkaen. Nämä teemat nousevat kummaltakin esiin, kun ohjelmistokehittäjät Toni ja Hugo kuvailevat Taitoa työnantajana.

Joku voisi sanoa, että kuulostaa klassiselta rekryjargonilta. Jo usean vuoden ajan Taidolla työskennellyt kaksikko kuitenkin tietää mistä puhuu – tästä kertoo muun muassa Taidon poikkeuksellisen pieni vaihtuvuus ja korkea työtyytyväisyys.

Miten osaksi tätä porukkaa pääsee? Taidon Head of People & Culture Henrietta sekä ohjelmistokehittäjät Toni ja Hugo kertovat seuraavaksi ajatuksiaan devaajien rekryprosessista, haastatteluun valmistautumisesta sekä Taidosta työpaikkana.

Millainen on Taidon haastatteluprosessi?

Me Taidolla haluamme jatkaa tiimimme kasvattamista monipuolisella osaamisella. Etsimme jatkuvasti auki olevan haun kautta joukkoomme uusia osaavia devaajia tekemään tulevaisuuden teknologiaa ja digitaalisia palveluita – sekä tietysti vahvistamaan jo ennestään rentoa porukkaamme.

Tehdäksemme hakemisen mahdollisimman helpoksi, on sekä hakemuksen täyttäminen että rekrytointiprosessi tehty jouhevaksi. Hakeminen onnistuu vaivattomasti pikahakemuksen kautta ja koko prosessi sisältää kolme vaihetta: alustavan kartoituksen, ensimmäisen haastattelun sekä teknisen etähaastattelun. Näiden jälkeen päätökset tehdään aina ripeästi.

Olemme alusta alkaen rekrytoineet joukkoomme sekä uransa alkuvaiheessa olevia opiskelijoita että jo pidemmän työkokemuksen omaavia taitajia. Opintotaustaa enemmän meitä kiinnostaa aina se, mitä osaat ja mitä haluaisit oppia seuraavaksi.

Lue vaihe vaiheelta, mitä jokainen haastatteluvaihe sisältää.

1. Kartoitus

Mikäli hakija vaikuttaa hakemuksen perusteella potentiaaliselta tulevalta taitolaiselta, on Henrietta yhteydessä hakijaan puhelimitse alustavaa kartoitusta varten. Tässä vaiheessa on tavoitteena keskustella sekä Taidon että hakijan toiveista ja tavoitteista. Etsimme joukkoomme tyyppejä, jotka istuvat Taidon rentoon ja moderniin työkulttuuriin sekä sopivat asiakastyöhön.

“Konsulttitalona tahdomme, että ohjelmistokehittäjät sopivat ja myös tykkäävät asiakastyöstä. Ominaisuuksien osalta etsimme itseohjautuvia, avoimia ja taitavia tyyppejä. Koulutustaustalla ei ole kovin suurta merkitystä – meillä taito ratkaisee”, Henrietta kertoo.

2. Ensimmäinen haastattelu

Jos puhelinkeskustelun perusteella työnhakijan ja Taidon toiveet kohtaavat, kutsumme hakijan toimistolle haastatteluun. Tässä vaiheessa mukaan hyppää hakijan ja Henrietan lisäksi toimitusjohtamme Tuomas.

Ensimmäinen varsinainen haastattelu on aina hyvin vapaamuotoinen. Tarkoituksena on tutustua molemmin puolin sekä katsoa paikkoja toimistolla, jotta hakija saa koko työkulttuurista tarkemman kuvan. Haemme Taidolle aina ennen kaikkea hyviä tyyppejä – tarkemman työnkuvan määräytyessä kiinnostuksen ja osaamisen mukaan.

“Tässä vaiheessa pohdimme puolin ja toisin, mitä työnhakija työpaikalta ja -tehtäviltä toivoo. Pystymme räätälöimään työntekijöiden positiota ja tekemistä vahvuuksien sekä toiveiden mukaan eli keskeistä on erityisesti Taidon ja hakijan yhteensopivuus”, Henrietta kertoo.

3. Tekninen haastattelu

Prosessin kolmas vaihe toteutetaan teknisenä haastatteluna Google Meetissä, jossa hakijan kanssa keskustelee yksi tai useampi ohjelmistokehittäjistämme. Vaiheen tarkoituksena on kartoittaa hakijan teknistä osaamista sekä kertoa muun muassa devaajan arjesta ja tyypillisistä projekteista. Nimestään huolimatta tämäkin vaihe on varsin vapaamuotoista ja rentoa keskustelua.

“Monessa yrityksessä tekniset haastattelut sisältää erilaisia kooditehtäviä tai ongelmanratkaisua, mutta meillä haastattelu on todella vapaamuotoinen. Käymme tässä vaiheessa läpi muun muassa mitä hakija on aikaisemmin tehnyt, mitä meillä tehdään sekä mitä ohjelmointikieliä ja teknologioita Taidolla käytetään”, Toni kertoo.

Haastattelussa hakija pääsee myös halutessaan näyttämään omaa osaamistaan aikaisempien töiden tai projektien kautta.

“Jos hakijalla on näyttää omia projekteja tai koodia, myös niiden pohjalta voidaan kysyä täsmentäviä ja tarkentavia kysymyksiä”, Toni täsmentää.

4. Päätös

Haastatteluiden jälkeen pyrimme aina tekemään päätökset valinnasta nopeasti – koko rekrytointiprosessi kartoituksesta päätökseen viedään läpi muutamassa viikossa.

Mikäli match on molemminpuolinen, aloitamme neuvottelut sopimuksesta ja sovimme tarkemmista yksityiskohdista.

Miten haastatteluun kannattaa valmistautua?

Kuten työhaastatteluihin yleensäkin, myös Taidon haastatteluun on hyvä valmistautua etukäteen. Liikaa stressiä tästä ei kuitenkaan kannata ottaa – omana itsenä haastatteluun tuleminen kantaa pitkälle!

Tonin ja Hugon mukaan myös perusteiden hallinta ja ajan hermolla oleminen takaa hyvät lähtökohdat haastatteluun. Oman osaamisen esille tuominen on keskeistä etenkin junior-tason paikkoja hakiessa.

“Etenkin käyttöliittymäpuolella kannattaa paneutua Reactin käytäntöihin sekä toimintaperiaatteisiin. Hakijan kannattaa kartoittaa ja tuoda ilmi hyvä yleistason ymmärrys kokonaisten webiapplikaatioiden kehityksestä ja käytännöistä, joita haastattelussa voi tuoda esiin”, Toni kertoo.

“Mitään nippelitietoja ei silti tarvitse haastattelua varten opetella. Jos on näyttää jotain konkreettisia aikaisempia projekteja, on siitä iso apu myös meille – sen pohjalle on mukava rakentaa keskustelua. Tärkeintä on kuitenkin olla aidosti oma itsensä”, Hugo täsmentää.

Miksi Taito?

Sopivan kokoinen yrityksemme takaa jokaiselle devaajallemme merkittävän roolin: pääset vaikuttamaan eri alojen tulevaisuuteen sekä kehittämään uusia teknologioita ja toimintatapoja.

Opit alusta alkaen alan huipuilta ja pääset jakamaan omaa osaamistasi myös tuleville asiantuntijoille. Säännölliset yhteiset aktiviteetit tarjoavat sekä mahdollisuuden oppia uutta että pitää hauskaa kollegoiden kanssa – myös töiden ulkopuolella.

“Aina puhutaan, että softayrityksissä on matala hierarkia. Taidolla se kuitenkin näkyy erityisen hyvin. Täällä pystyy vaikuttamaan oikeasti siihen, mitä tekee – oli se sitten oma työnkuva, yhteisten aktiviteettien järjestäminen tai vaikkapa rekrytointeihin osallistuminen, Hugo kertoo.

Kaiken aiemmin kerrotun voi tiivistää seuraavasti: vastuu, vapaus, aidosti välittävät työkaverit – näistä koostuu Taito United.

“Vaikka nämä kuulostavat tosi kliseeltä, Taidolla nämä oikeasti toteutuvat. Ketterän organisaatiorakenteen takia meillä on kaikille tarjolla oikeasti merkittävä rooli”, Henrietta kiteyttää.

Marketing and Communications

Ilmari Haarala
Ilmari Haarala

Marketing and Communications Specialist

Lisää luettavaa

Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

Antti Seppänen

+358 50 529 4558myynti@taitounited.fi
  • Taito United LinkedIn tili
  • Taito United Facebook tili
  • Taito United Twitter tili
  • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit