Case: Enevo

Tavoitteet

Enevo Oy on suomalaislähtöinen, globaalisti toimiva yritys, joka on kehittänyt ratkaisun jätteenkeräyksen tehostamiseen. Enevon ratkaisun avulla jätesäiliöiden tilaa voidaan tarkkailla ja lähettää jäteauto tyhjentämään säiliö vasta kun se on täynnä. Oikea-aikainen tyhjennys tuo taloudellisia ja ekologisia säästöjä, kun jäteautot eivät tyhjennä puolityhjiä säiliöitä eivätkä jätesäiliöt pääse pursuamaan yli.

Sovelluksen avulla Enevo haluaa kannustaa yrityksiä ja yhteisöjä kiinnittämään huomiota jätteentuotantoon, kierrättämiseen sekä tuoda enemmän läpinäkyvyyttä niille loppuasiakkaiden edustajille, jotka vastaavat jätehuollosta kohteissa.

Applikaation avulla kohteen jätehuollosta vastaava henkilö voi kätevästi seurata jätepalveluiden toteutumista ja tarvittaessa olla yhteydessä asiakaspalveluun. Tämä säästää aikaa asiakkaalta ja vähentää asiakaspalvelun kuormaa, CTO ja Co-Founder Johan Engström sanoo.

Roolimme

Taito United kehitti Enevolle mobiilisovelluksen, jonka avulla jätteentuottaja, esimerkiksi ravintola tai rakennustyömaa, voi itse seurata jätesäiliön täyttöastetta sekä viimeisimmän ja seuraavan säiliön tyhjennyksen ajanhetkeä. Ratkaisu toteutettiin React Nativella ja tehtiin Android- ja Apple-alustoille sopivaksi.

Asiakkaamme kommentit

Jo tarjousvaiheessa kiinnitin huomiota Taito Unitedin resurssien määrittelyyn ja hinnoitteluun, joka oli realistisempi kuin kilpailijallaan. Heille ei myöskään ollut esteenä se, että projekti päätettiin aloittaa juuri ennen heinäkuun kesälomia. Taitolaiset lupasivat tehdä töitä silloin kun koko muu Suomi on kiinni.
[Elokuun alussa Engströmin palatessa takaisin toimistolle häntä odotti valmis runko, jota lähdettiin työstämään.]

Yllättävintä oli taitolaisten reaktiivisuus. Kun korjaustaulukkoon jotain työsti, niin se saattoi olla saman päivän aikana jo testattavissa ja kokeiltavissa. Kentältä olen kuullut pelkkää hyvää applikaatiosta. Suosittelen mielelläni Taito Unitedia eteenpäin.

Johan Engström
CTO ja Co-Founder
Enevo Oy